Vrienden van de Tirrel overhandigen schaaktafel, tafels en stoelen

Vandaag 14 mei is de Tirrel in Winsum geopend door het Koninklijk paar. De Tirrel biedt onderdak aan o.a. De Twaalf Hoven, twee scholen de Piramiden en de Tiggeldobbe, kinderopvangorganisaties en diverse sportverenigingen. Een gebouw voor jong en oud waar Winsummers elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er een vriendenstichting actief: de Vrienden van de Tirrel die wensen voor alle gebruikers mogelijk maakt.

Eén van de wensen was een buitenschaaktafel. Doordat de Vrienden de opbrengst van de adventskalenderactie van de Ondernemersvereniging Winsum hebben gekregen kon de droom van deze schaaktafel werkelijkheid worden. De schaaktafel is inmiddels buiten geplaatst en is ook door mensen in een rolstoel te gebruiken.

Een andere wens was het ontvangen van tafels en stoelen voor de gemeenschappelijke ruimtes van de Tirrel. Ook deze wens is door de Vrienden mogelijk gemaakt.

Feestelijke overhandiging aan directeur Niels Blom

Op 14 mei zijn de schaaktafel en de tafels en stoelen feestelijk overhandigd aan de directeur van de Tirrel, Niels Blom door de Vrienden van de Tirrel.
Voorzitter van de Vrienden van de Tirrel, Frans Keurentjes: “Als Vrienden van de Tirrel willen we graag iets kunnen betekenen voor alle gebruikers van de Tirrel. We hopen van harte dat jong en oud de schaaktafel weten te vinden. Met het schenken van de honderd stoelen en twintig tafels maken we het mogelijk dat de gebruikers en bezoekers van de Tirrel elkaar kunnen ontmoeten. De tafels en stoelen gaan gebruikt worden bij voorstellingen en andere evenementen in de Tirrel”.

De Vrienden van de Tirrel bestaat uit zeven enthousiaste vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor alle gebruikers van de Tirrel. De voormalige stichting Vrienden van De Twaalf Hoven is opgegaan in deze vriendenstichting. De vier oud-bestuursleden van deze stichting zetten zich in voor de nieuwe vriendenstichting.

Als bijlage is een foto toegevoegd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram